Profiel OBS Anloo

De Openbare Basisschool Anloo is een gezellige dorpsschool. Op de school zitten voornamelijk kinderen uit Anloo, Gasteren en Anderen en enkele kinderen uit andere plaatsen, iedereen is van harte welkom!

OBS Anloo staat op een unieke plek in een mooi dorp vol historie, aan de voet van de imposante Magnuskerk, midden in een prachtig natuurgebied en beschikt over een fantastisch groot speelveld met een eigen bos. Uitdagend natuuronderwijs en veel buiten spelen en leren liggen dus letterlijk voor de hand.

Belangrijk kenmerk van de school is individuele begeleiding van elke leerling. Ieder kind heeft zijn eigen leerweg oftewel onderwijs op maat. Dit geldt niet alleen voor leerlingen die extra ondersteuning of meer tijd nodig hebben maar ook voor leerlingen die snel door de reguliere stof heen gaan en meer uitdaging kunnen gebruiken. Voor ieder kind streven wij naar zijn of haar optimale leerlijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door ons toegewijd team van ervaren leerkrachten die de leerweg geheel kunnen afstemmen op het kind. Doordat er geen overvolle klassen zijn is er aandacht voor iedereen.

We streven naar kwalitatief zeer goed onderwijs met de best haalbare resultaten voor het kind. Naast de basisvakken geven wij onder andere Engels vanaf groep 1, werken we met dramalessen “Speel je wijs” en nemen we deel aan “cultuurmenu”.

Naast het reguliere onderwijs is er veel aandacht voor sociaal-emotionele aspecten. Pesten wordt niet getolereerd, problemen bespreken we met elkaar. Het welbevinden van alle leerlingen staat hoog in het vaandel.

Ook kunnen we trots zijn op heel veel leuke “buiten”schoolse activiteiten op gebied van natuur, sport, cultuur of gezelligheid! Zoals uitjes met Staatsbosbeheer en IVN, toneel, muziek- of dansproject, bakken met een banketbakker,  kerkuilen ringen, schaatslessen of een kijkje nemen op de universiteit. Ieder jaar mogen de kinderen meedoen aan de Etstoel, het middeleeuwse feest in Anloo. En elke dag om 12 uur luiden de kinderen van de bovenbouw de klok van de Magnuskerk!

Onze school valt onder het bestuur van de stichting PrimAH. Er werken 5 leerkrachten en een vrijwillige conciërge. Stichting PrimAH ondersteunt met administratieve en overkoepelende taken. Daarnaast krijgt de school hulp van veel vrijwilligers die helpen met leesonderwijs, rekenen en andere taken. De leerlingen zijn verdeeld over 3 combinatiegroepen, maar daarnaast krijgen de kinderen per jaargroep, in kleine werkgroepjes of individueel, apart les.

Er is een prima samenwerking tussen school, ouders, leerlingen, leerkrachten en de dorpen in de omgeving. Door de kleinschaligheid is er sprake van korte lijnen en laagdrempeligheid wat de kinderen ten goede komt.

Dit maakt de school zo bijzonder:

  • Onderwijs op maat voor elke leerling.
  • Een fantastische locatie en prachtig speelveld buiten.
  • Gezelligheid en kleinschaligheid.
  • Een hoop leuke, afwisselende en uitdagende activiteiten buiten het basisprogramma om.
  • Het klokluiden.
  • Natuuronderwijs dichtbij.
  • Een hele fijne school in een prachtig dorp.
  • Een goede beoordeling door de onderwijsinspectie.